HOME INFORMATIE ROUTE 2018 FOTO's HISTORIE LINKS HOOFDSPONSORS   GASTENBOEK


In 1990 is Piet Bil, ooit de grondlegger van Cafe Bij de Buren, op een groot motortreffen geweest in Daytona, Amerika. Hier komen jaarlijks letterlijk duizenden motorrijders met vrienden en bekenden op af om een paar dagen alles op het gebied van de motor te zien. De mooiste motoren zijn er te zien van fabriek tot eigenbouw of men laat de motor naar eigen wens ombouwen. Ook vele soorten uitmonsteringen van de berijders(sters) is het bekijken waard.
Dit alles had een enorme indruk op hem achtergelaten. Bij zijn thuiskomst kwam het idee opborrelen hoe geweldig het zou zijn een dergelijk evenement in Wieringerwerf te organiseren, al was het maar voor een dag. Wieringerwerf met zijn eigen Mainstreet. Dit werd aan de bar met anderen besproken en zo vond het plan snel veel medestanders. Zo werd er gedacht dat het met motoren alleen een te klein evenement zou zijn waardoor iemand het idee naar voren bracht om ook klassieke auto's in het evenement te betrekken. Zo was het idee geboren om dit eendaagse evenement "Wieringerwerf op Wielen" te noemen. Wil Wigbout, de bekende reclameman uit Hippolytushoef was bereid om gratis het inmiddels bekende logo te ontwerpen. 
Om enige kans van slagen te hebben werd als vaste datum van het evenement gekozen voor de zondag na de TT van Assen. En zo werd in 1991 de eerste Wieringerwerf op Wielen gehouden. En nu velen jaren later wordt dit evenement nog steeds met veel enthousiasme georganiseerd door het bestuur, bijgestaan door onze waardevolle vrijwilligers en financieel mogelijk gemaakt dankzij onze trouwe sponsors. 
Wilt U dit evenement ook financieel ondersteunen als sponsor, neem dan contact met ons op.